Kako smanjiti buku u bojleru?

Kako smanjiti buku u bojleru?
ISPIS DETALJA ZA Kako smanjiti buku u bojleru?
Neki sustavi grijanja mogu biti suočeni s problemom buke uslijed zapečene korozije i naslaga kamenca na izmjenjivaču topline.

Ukoliko je u sustavu prisutan i magnetit stanje se dodatno pogoršava jer kombinacija magnetita i kamenca stvara mnogo čvršće naslage. Prašina, pijesak, cigle i slične čestice koje uđu u sustav tijekom instalacije također sudjeluju u formiranju ovih naslaga, a važnu ulogu ima i tvrdoća opskrbne vode. Buka u bojleru izravno je povezana s brzom kondenzacijom vodene pare. Na površini naslaga stvaraju se mali mjehurići pare koji proizvode buku dok se odvajaju od površine i putuju po sustavu.

 

Kada se novi bojleri montiraju na postojeće sustave, mogu ubrzo postati pretjerano zaprljani od oksidnog mulja koji je prisutan u vodi sustava. Zamjena bojlera može pokrenuti mekani mulj i naslage u drugim dijelovima sustava, što zatim završi u vodi sustava i uzrokuje zaprljanje izmjenjivača topline. Isti efekt se može pojaviti kao rezultat zamjene cirkulacijske pumpe ako se promijeni brzina protoka. Rizik od taloženja mulja u novim bojlerima može se izbjeći ispiranjem sustava tzv. Power Flushing-om, što bi u pravilu trebalo biti dio procesa instalacije.

 

Što učiniti?

Da bi se uklonila buka iz bojlera, potrebno je ukloniti kamenac i ostale naslage prisutne u sistemu. To je moguće učiniti namjenskim proizvodima Kamco System Hush ili Fernox F2 koji otapaju hrđu i tanke naslage kamenca bez straha da će uzrokovati začepljenja ili oštetiti pumpu. Rezultat su čisti izmjenjivači topline, veća učinkovitost i uklanjanje buke.

Preuzmite letak
ISPIS DETALJA ZA Kako smanjiti buku u bojleru?

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite GRIJANJE
Znak * označava obavezna polja