Klima i grijanje Miloc Sistemi grijanja - Savjeti Pad tlaka i gubitak vode u sistemima grijanja

Pad tlaka i gubitak vode u sistemima grijanja

Pad tlaka i gubitak vode u sistemima grijanja
ISPIS DETALJA ZA Pad tlaka i gubitak vode u sistemima grijanja
Ako primjećujete kako tlak u sistemu konstantno pada vrlo je vjerojatno da negdje u sistemu dolazi do gubitka vode. Dugoročno, ova propuštanja mogu uzrokovati ozbiljne štete na podovima i stropovima, zbog čega je važno ukloniti propuštanje što je brže moguće.

Zatvoreni sustavi grijanja često će prestati raditi zbog smanjenja pritiska, jer većina modernih bojlera zahtijevaj minimalno 0,5 Bara pritiska kako bi uopće radili. Gubitak pritiska u zatvorenim sustavima, te stalna potreba za podizanjem tlaka često su prvi pokazatelji propuštanja u sustavu. Prvo što treba napraviti je zategnuti spojeve ili zamijeniti cijevi na kojima dolazi do propuštanja. Međutim, mjesto propuštanja često se ne može naći ili je na nepristupačnom mjestu primjerice ispod podova ili u zidovima.

 

U tom slučaju, treba upotrijebiti sredstvo za brtvljenje kao što je Fernox Leak Sealer F4 ili Kamco System Seal. Ovi proizvodi na bazi polimera cirkulacijom kroz sistem pronalaze mala mjesta propuštanja te u prisutnosti zraka stvaraju fleksibilnu brtvu, sprječavajući daljnji gubitak vode. Proizvod postaje aktivan unutar 24h a, njegova brtvena učinkovitost namjerno je ograničena kako ne bi došlo do začepljenja sigurnosnih uređaja, crpki itd.

Preuzmite letak
ISPIS DETALJA ZA Pad tlaka i gubitak vode u sistemima grijanja

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite GRIJANJE
Znak * označava obavezna polja