Klima i grijanje Miloc Klima uređaji - Savjeti Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?

Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?

Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?
OSTALE FOTOGRAFIJE O Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?OSTALE FOTOGRAFIJE O Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?
POGLEDAJTE VIDEO Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?
ISPIS DETALJA ZA Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?


Kako bi nesmetano radio, svaki klima uređaj kao i rashladni sistem, mora sadržavati dostatnu količinu rashladnog plina. Smanjenje količine rashladnog plina u sistemu uzrokovati će probleme u radu uređaja.

 

Nedovoljna količina rashladnog plina može dovesti do kvara na kompresoru, smanjenje učinkovitosti, smrzavanje zavojnica i drugih problema. Primjerice 10% manje rashladnog plina u sistemu uzrokovat će 20% veće troškove električne energije i brže trošenje unutarnjih dijelova uređaja.

 

Normalnim radom tehnički ispravnog klima uređaja godišnje se izgubi oko 60 ml rashladnog plina. Međutim, moguće je da zbog vibracije, fizičkog kvara, istrošenosti ventila i sl. dođe do većeg curenja rashladnog plina iz sistema. Vizualnim pregledom mogu se ustanoviti samo ekstremno velika mjesta curenja rashladnog plina, međutim u praksi je puno češći slučaj da rashladni plin curi polako iz malih mjesta propuštanja.

 

Kako detektirati mjesta curenja rashladnog plina?

Za precizno lociranje mjesta curenja rashladnog plina u klima uređajima i rashladnim sistemima koriste se flourescentna bojila. Na tržištu postoji više vrsta proizvoda od kojih mnoga bojila sadrže kootapalo, kemijske komponente u kojima su pigmenti boje izuzetno topljivi, te na taj način bojila postaju topljiva i u sredstvu za podmazivanje te mogu ozbiljno naštetiti dijelovima klima uređaja i rashladnih sistema. Zato je važno da se upotrebljavaju proizvodi koji ne sadrže otapala, već da se upotrebljavaju proizvodi na bazi lubrikanta kao što je Brilliant UV Leak Detector. Uz to što je na bazi lubrikanta te 100% kompatibilan s mazivim sredstvom u klima uređajima i rashladnim sistemima, najučinkovitije pronalazi mala mjesta curenja rashladnog plina, a istovremeno osigurava očuvanje pripadajućeg postrojenja i opreme.

 

Rješenje problema

Nakon što je mjesto propuštanja rashladnog plina locirano, potrebno je na učinkovit način riješiti problem. Ukoliko je mjesto propuštanja plina veliko, vrlo je vjerojatno da će biti potreban fizički popravak ili zamjena dijela uređaja. U slučaju manjih mjesta propuštanja rashladnog plina, moguće je koristiti proizvod za brtvljenje. Jedan od takvih proizvoda je Extreme, posebno dizajniran za sigurno brtvljenje malih mjesta propuštanja rashladnog plina do 0,3 mm. Osim što rješava nastali problem, Extreme se koristi i u preventive svrhe, štiteći sistem 12 mjeseci od nastanka novih mjesta propuštanja rashladnog plina.

OSTALE FOTOGRAFIJE O Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?OSTALE FOTOGRAFIJE O Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?
POGLEDAJTE VIDEO Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?
ISPIS DETALJA ZA Kako riješiti problem curenja rashladnog plina?

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Degenia Velebitica
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite KLIMA
Znak * označava obavezna polja