Adapter za pločaste izmjenjivače topline

Kupi ovaj proizvod
Adapter za pločaste izmjenjivače topline
OSTALE FOTOGRAFIJE O Adapter za pločaste izmjenjivače topline
ISPIS DETALJA ZA Adapter za pločaste izmjenjivače topline


 

Adapter za pločaste izmjenjivače topline na bojlerima jednostavno se spaja s pumpom za čišćenje bojlera i olakšava postupak uklanjanja kamenca na izmjenjivačima.

 

Pločasti izmjenjivači topline koji su ugrađeni u moderne kombinirane bojlere su iznimno učinkoviti i kompaktni, a time ujedno omogućuju da se proizvode sve manji bojleri. Međutim, relativno male količine željeznog oksida (hrđe) mogu blokirati tokove vode, uzrokujući kvar bojlera dok grije vodu.

U sistemu centralnog grijanja može se nalaziti nekoliko kilograma labave hrđe, a to dovodi do čestih kvarova. Kad se dogodi takva situacija, nužno je isprati primarnu vodenu stranu (centralno grijanje) izmjenjivača topline kako bi odstranili mulj i željezne okside. Međutim, unutarnji dizajn takvih bojlera  podrazumijeva da se to ne može napraviti ako prethodno nismo skinuli izmjenjivač s bojlera.

 

Ako pločasti izmjenjivač topline ima BSP navojne spojeve, jednostavno je spojiti polazna i povratna crijeva s pumpe na izmjenjivač koji smo skinuli s bojlera. Međutim, mnogi izmjenjivači topline imaju običnu izbušenu rupu za ulaz i izlaz vode, bez BSP navojnih spojeva, i u tom se slučaju trebaju koristiti posebni adapteri za spajanje na pumpu.

 

Adapter za izmjenjivač topline olakšava lagano spajanje opreme za ispiranje na izmjenjivač topline kao bi se ploča na izmjenjivaču očistila od kamenca. 


NAPOMENA:

Koristite adapter kod temeljitog čišćenja izmjenjivača topline pumpom za čišćenje bojlera koristeći sredstvo za uklanjanje kamenca Liquid Descalit.


Ostali proizvodi

OSTALE FOTOGRAFIJE O Adapter za pločaste izmjenjivače topline
ISPIS DETALJA ZA Adapter za pločaste izmjenjivače topline

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite MILOC
Znak * označava obavezna polja