Kupi ovaj proizvod
Fernox - Cleaner F5 Express-Sprej za čišćenje centralnog grijanja
ISPIS DETALJA ZA Fernox - Cleaner F5 Express-Sprej za čišćenje centralnog grijanja


Fernox Cleaner F5 Express je sredstvo za čišćenje u spreju dizajnirano kako bi doziranje i čišćenje sistema centralnog grijanja bilo brzo i jednostavno, bez nereda i neugodnosti za korisnika.

 

Kao i svi Fernox proizvodi za čišćenje, tako je i Cleaner F5 Express učinkovito, neutralno sredstvo za čišćenje. Cleaner F5 Express je namijenjen za čišćenje novih instalacija/ sistema prije njihovog puštanja u rad. Uklanja zaostale čestice od lema i druge ostatke u instalacijama, te produljuje vijek trajanja sustava.

 

Cleaner F5 Express može se upotrijebiti s Fernox Powerflow MKII uređajem za uklanjanje svih ostataka, taloga i kamenca iz postojećih sistema centralnog grijanja, kao i sa svim ostalim poznatim uređajima iste namjene. Na taj način jako kontaminiranim sustavima vraća učinkovitost grijanja i eliminira ili smanjuje buku/šum bojlera.

 

 

Ako se u sustavu nalazi puno kamenca, preporučuje se uporaba Fernox DS40 sredstva za čišćenje sustava.

 

Fernox Powerflushing Cleaner F5 je neutralan, neopasan proizvod, koji je dobar inhibitor i koji je kompatibilan sa svim metalima i materijalima, koji se uobičajeno koriste u sustavima grijanja.

 

Radi neprekidne i dugotrajne zaštite sustav se treba prije tretmana s Fernox Protector F1 temeljito očistiti i isprati sa Fernox Powerflushing Cleaner F5 Expres. Preporučujemo da redovito provjeravate razinu korištenog Fernox Protector-a (godišnje).


KARAKTERISTIKE:
 • Brz i pogodan/prikladan (convenient) – doziranje/primjena u 30 sekundi
 • Dodaje se preko radijatora ili napojnog kruga
 • 100% reciklirajuća ambalaža
 • Kompatibilan sa svim metalima i materijalima uključujući aluminij
 • Uklanja talog i kamenac te obnavlja učinkovitost grijanja postojećih sustava
 • Uklanja preostale čestice od lema i i drugih ostataka
 • Neutralna, neopasna formula

PODRUČJA PRIMJENE:

Cleaner F5 Express će zaštititi sistem standardne veličine (100 litara ili 10 pojedinačnih radijatora), a aplicira se putem radijatora ili kroz krug za punjenje. Cleaner F5 Express se može raspršiti direktno u radijatorski zračni ventil ili u sistem za punjenje korištenjem odgovarajućeg specijalnog adaptera isporučenog sa proizvodom.

Dodatna/ponovna primjena biti će potrebna u većim sistemima ili ako u sustavu ima puno taloga.

Cleaner F5 Express je izrađen tako da se može koristiti zajedno sa uređajem za ispiranje. U tom slučaju, pažljivo proučite upute proizvođača. Kada koristite Powerflushing Cleaner F5 sa uređajem za ispiranje, čišćenje bi trebalo biti završeno za jedan sat.

Koristite dinamično ispiranje s običnom vodom sve dok voda koja izlazi ne bude bistra, a zatim pomoću TDS mjerača provjerite ispranu vodu, kako biste osigurali temeljito čišćenje.

Ponovno napunite sustav uz dodavanje odgovarajućeg Fernox Protector F1 radi dugotrajne zaštite od korozije i nastanka kamenca.

 

U spremnicima za grijanje PTV , npr. "Primatic" ili sličnima, treba upotrijebiti kemijska sredstva za pitku vodu.


UPUTE ZA UPOTREBU:
KORAK 1.
Najprije ispraznite, a zatim ponovno napuniti cijeli sustav običnom vodom. Za optimalne rezultate je potrebno isprazniti cijeli sustav, uključujući radijatore sa gravitacijskim pražnjenjem gdje su postavljeni. Za ovu svrhu preporučuje se upotrijebiti ventilske zasune sa provrtom na čepu i spojevima za crijeva. Motorni i termostatski kontrolirani ventili moraju biti podešeni tako da nijedan dio sustava nije zatvoren za vrijeme čišćenja ili ispiranja. Ispuštanja trebaju biti u odvod za prljavu vodu, a ne u ispust površinske vode.

KORAK 2.
Za otovrene sisteme dodajte Cleaner F5 Express putem spremnika. Za zatvorene sustave dodajte Cleaner F5 putem radijatora koristeći Fernox ubrizgivač (Fernox Injector). Kada se čiste postojeći sistemi, talozi i naslage trebaju se razgrađivati najmanje jedan sat pri normalnim radnim temperaturama. Međutim, da biste uklonili čvrste naslage kamenca, vrijeme čišćenja se može produžiti do jednog tjedna pod normalnim ciklusom grijanja. Ako radijator još uvijek ima hladna mjesta nakon jednog sata, povećajte protok kroz radijator tako da zatvorite ventile na drugim radijatorima. U nekim slučajevima možda će trebati dodatna količina Cleaner F5 Express.

KORAK 3.
Ispraznite i isperite temeljito cijeli sustav kako biste uklonili sve kemikalije i ostatke. Najvjerojatnije će vam trebati najmanje tri kompletna punjenja i izmjene vodom. Ispiranje je ključna točka procesa čišćenja i mora se pravilno provesti. Kako biste bili sigurni da su iz sustava uspješno uklonjeni svi ostaci otopljenih tvari i sredstva za čišćenje koristite mjerač za testiranje ispiranja, kao što je Fernox TDS mjerač. Sustav je temeljito ispran kada je vrijednost vode u sustavu unutar 10% od vrijednosti vode iz glavnog dovoda vode. Razlike preko 10% znače da je u sustavu ostala značajna količina sredstva za čišćenje te da je potrebno još ispirati sustav. Ako se u potpunosti ne isperu, ostaci sredstva za čišćenje mogu uzrokovati koroziju i poništiti cijeli proces čišćenja.

NAPOMENA:

 

Fizička svojstva

 • Boja: tamno žuta
 • Miris: Slab
 • Oblik: Tekućina
 • pH (konc): 7
 • pH (1% soln) 7.5 - 7.8
 • ST: 1.201 g/cm3 (20°C / 68°F)

 

Pakiranje, rukovanje i skladištenje

Fernox Cleaner F5 Express dolazi u aerosolu od 280 ml s univerzalnim setom za aplikaciju Fernox Cleaner F5 Express je klasificiran kao neopasan. Ali, kao što to vrijedi za sve kemikalije, držite ga na udaljenosti od djece. U slučaju kontakta s kožom ili očima, odmah isperite s puno vode. Nosite odgovarajuće rukavice.


Ostali proizvodi

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite GRIJANJE
Znak * označava obavezna polja