Kupi ovaj proizvod
Fernox - Protector F1 Liquid - Sredstvo za zaštitu od kamenca i korozije
ISPIS DETALJA ZA Fernox - Protector F1 Liquid - Sredstvo za zaštitu od kamenca i korozije


 

 

Fernox Protector F1 je sredstvo za dugotrajnu zaštitu sustava centralnog grijanja od unutrašnje korozije i stvaranja kamenca. Sprječava koroziju svih metala koji se nalaze u tim sustavima, tj. željeznih metala, bakra i bakrenih slitina te aluminija.

 

 

Pogodno je za sve tipove bojlera, radijatora i cjevovodnih sustava. Fernox Protector F1 kompatibilan je sa svim metalima i materijalima koji se obično koriste u sustavima centralnog grijanja. Za neprekidnu zaštitu preporučujemo redovitu provjeru razina sredstva Protector F1 (jednom godišnje). Koncentracija proizvoda može se jednostavno izmjeriti pomoću Fernox Protector ispitnog kompleta.


KARAKTERISTIKE:
 • Štiti od korozije i kamenca
 • Sprječava šum bojlera
 • Nije potrebno često odzračivanje radijatora
 • Produžuje vijek trajanja sustava
 • Sprječava začepljivanje pumpe
 • Ušteda troškova za grijanje
 • Smanjuje troškove održavanja
 • Održava djelotvornost sustava
 • Sprječava pojavu hladnih mjesta na radijatorima
 • Nije toksičan, prihvatljiv za okoliš

PODRUČJA PRIMJENE:

Fernox Protector F1 dugotrajno štiti sustave centralnog grijanja od unutrašnje korozije i stvaranja kamenca. Sprječava koroziju svih metala koji se nalaze u tim sustavima, tj. željeznih metala, bakra i bakrenih slitina te aluminija. Pogodno je za sve tipove bojlera, radijatora i cjevovodnih sustava. Fernox Protector F1 kompatibilan je sa svim metalima i materijalima koji se obično koriste u sustavima centralnog grijanja.

 

Za neprekidnu zaštitu preporučujemo redovitu provjeru razina sredstva Protector F1 (jednom godišnje). Koncentracija proizvoda može se jednostavno izmjeriti pomoću Fernox Protector ispitnog kompleta.

 

Preporučena koncentracija proizvoda iznosi 0,5%. Jedno pakovanje od 500 ml dovoljno je za sustav centralnog grijanja jedne kuće koja ima prosječno 3 do 4 spavaćih soba (100 litara).

 

UPUTE ZA UPOTREBU:

ZA OTVORENE SUSTAVE: ZA ZATVORENE SUSTAVE:
Dodavati kroz napojni spremnik i ekspanzijsku posudu. Dodavati u radijator pomoću ubrizgavača (Fernox Injector).

NAPOMENA:

Protector F1 predstavlja mješavinu anorganskih i organskih inhibitora korozije i kamenca te biocida.

 

Fizikalna svojstva:

 • Oblik: Bistra prozirna tekućina
 • Miris: Slab. Aromatičan
 • Oblik Bistra tekućina
 • pH (konc): 6,5
 • ST: 1,16 pri 20°C

 

Primjena i doziranje:

 

Preporučena koncentracija proizvoda iznosi 0,5%. Jedno pakovanje od 500 ml dovoljno je za sustav centralnog grijanja jedne kuće koja ima prosječno 3 do 4 spavaćih soba (100 litara).

 

1. Za otvorene sustave dodavati kroz napojni spremnik i ekspanzijsku posudu. U zatvorene sustave dodavati u radijator pomoću ubrizgavača (Fernox Injector).

 

U spremnicima za grijanje PTV , npr. "Primatic" ili sličnima, treba upotrijebiti kemijska sredstva za pitku vodu.

 

Za kontinuiranu zaštitu razinu sredstva Fernox Protector F1 treba redovito provjeravati (jednom godišnje). Preporučujemo da sustave koji se ne održavaju, ili one s muljevitim talogom, temeljito očistite prije upotrebe zaštitnog sredstva Fernox Protector F1 jer postojeće nakupine mogu oštetiti instalaciju. Za čišćenje koristiti sredstvo Fernox Cleaner.

 

Pakovanje, rukovanje i skladištenje

Fernox Protector F1 se nabavlja u pakovanju od 500 ml. Fernox Protector F1 svrstan je u sredstva koja nisu štetna, ali kao i sve ostale kemikalije, treba ga držati izvan dohvata djece. Ne miješati s drugim kemikalijama. Ne unositi u usta. U slučaju dodira s očima ili kožom, odmah obilno isprati vodom.


Ostali proizvodi

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite MILOC
Znak * označava obavezna polja