Fernox - Total Dissolved Solids Meter (TDS)

Kupi ovaj proizvod
Fernox - Total Dissolved Solids Meter (TDS)
ISPIS DETALJA ZA Fernox - Total Dissolved Solids Meter (TDS)


 

Mikroprocesorni TDS metar nudi brzo i precizno testiranje na terenu kod utvrđivanja koncentracije ukupno otopljenih tvrdih tvari vode u sustavu i dovodima.


Prvenstvena uporaba TDS-a je odrediti je li sustav bio pravilno ispran nakon kemijskog čišćenja. Ova vrsta testiranja provodi se tako da se usporede očitavanja između dovoda vode i uzoraka vode iz sustava.


Pod uvjetom da se zna da se sustav treba tretirati s inhibitorom, koji daje dovoljno visoka očitavanja provodnosti, moguće je odrediti koncentraciju inhibitora u sustavu. Međutim, formulacije modernih inhibitora, kao što su MB – 1 i Super koncentrat Protector F1, uglavnom su organski i sadrže vrlo malo neorganskih soli, time dajući provodnost koja nije veća od provodnosti vode iz glavnih vodova. Stoga se za mjerenje koncentracije tih inhibitora preporučuje uporaba Protector seta za testiranje.

 

KARAKTERISTIKE:

  • Za lako mjerenje na licu mjesta ukupno otopljenih tvrdih tvari
  • Laka uporaba
  • Za uporabu s proizvodima za testiranje koji se ispiru

 

Primjena s kemijskim čišćenjem

Za provjeru je li sustav ispran nakon kemijskog čišćenja izvedite postupke od 1 do 5 i za vodu iz sustava i za vodu iz glavnog dovoda te usporedite rezultate. Za sustav se smatra da je temeljito ispran ako su očitavanja unutar 10% za svako od gore navedenog. Razlike iznad 20% znače da su u sustavu ostale znatne količine ostataka sredstva za čišćenje.


UPUTE ZA UPOTREBU:
KORAK 1.
Uključite metar pritiskom na prekidač ON/OFF.

KORAK 2.
Izvadite zaštitnu posudu i izvucite elektrodu. Prilagodite duljinu elektrode po potrebi.

KORAK 3.
Isperite elektrodu čistom vodom i obrišite tako da bude suha. Uronite elektrodu u kalibracijsku otopinu 0.01N KCI. Lagano promiješajte i pričekajte sve dok se prikaz ne stabilizira.

KORAK 4.
Prilagodite očitavanje na 141 (1410 µs/cm) za provodljivost, ili 94 (949 ppm = dijelova na milion) za TDS na 25º C tako da namjestite trimer koji se nalazi s desne strane metra i koji možete namjestiti pomoću odvijača.

KORAK 5.
Isperite elektrodu čistom vodom i obrišite tako da bude suha. Umočite elektrodu u uzorak otopine koja se treba mjeriti. Lagano promiješajte i pričekajte dok se ne postigne stabilno očitanje.

KORAK 6.
Očitajte vrijednost na prikazu. Očitana vrijednost treba se pomnožiti s faktorom 140 za provodljivost ili TDS.

KORAK 7.
Nakon mjerenja isperite elektrodu čistom vodom i ponovno vratite zaštitni poklopac.

NAPOMENA:

TDS se gotovo i ne treba održavati. Zamijenite novu bateriju kada se ona isprazni, tj. kada se slabije vide vrijednosti na prikazu. Kalibracija nije potrebna kada provodite komparativna očitavanja, ali može trebati za precizne provjere koncentracije. 


Ostali proizvodi

ISPIS DETALJA ZA Fernox - Total Dissolved Solids Meter (TDS)

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite MILOC
Znak * označava obavezna polja