Kupi ovaj proizvod
Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca
ISPIS DETALJA ZA Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca


 

Rector  je sredstvo za uklanjanje kamenca je proizvod u prahu koji sadrži organske kiseline s posebnim inhibitorima korozije, tvarima za raspršivanje i indikatorom istrošenosti.

 

 

KARAKTERISTIKE:

  • Brzo uklanjanje kamenca na instalacijma od bakra i lijevanog željeza, čelika, nehrđajućeg čelika, aluminija, mesinga, lima i svijetlih legura.
  • Zaštita od korozije za bakar i lijevano željezo, čelik, nehrđajući čelik, aluminij, mesing, lim i svijetle legure.
  • Jednostavan za upotrebu.
  • Tvari za raspršivanje koje ubrzavaju proces uklanjanja kamenca.
  • Indikator istrošenosti koji pokazuje kada otopina izgubi učinkovitost uklanjanja kamenca.

PODRUČJA PRIMJENE:

Proizvod je pogodan za uklanjanje kamenca i ostataka korozije u svim vrstama instalacija poput bojlera i izmjenjivača topline od bakra i lijevanog željeza, čelika, nehrđajučeg čelika, aluminija, mesinga, lima i svijetlih legura

 

UPOTREBA:

Rector - sredstvo za čišćenje bojlera se razrijeđuje s toplom vodom (30 – 35°C) u koncentraciji od 10 – 15% ( 1 udio sredstva na 9 dijelova vode), počevši od niže koncentracije. Kada otopina promijeni boju iz crvene u žuto-narančastu, ili ako postane mutna i prestane se pjeniti, dodajte još sredstva za čišćenjesve dok se ne prestanu raditi mjehurići u crvenoj kiselinskoj otopini.

Na kraju procesa uklanjanja kamenca, preporuča se ispiranje ostataka kiseline s neutralizatorom, tj. 1-2% otopinom Neutralizatora, a zatim s čistom vodom. Ako koristite pumpu za čišćenje kamenca, poklopac na spremniku pumpe treba biti otvoren kako bi omogućili izlaz ugljik-dioksida koji se stvara tijekom čišćenja.


NAPOMENA:

Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca je proizvod koji sadrži kiselinu. Obavezno koristite zaštitne naočale i rukavice. U slučaju kontakta otopine s kožom, pogođene dijelove isperite 1-2% otopinom neutralizatora ili sodom bikarbonom.

Nikad ne koristite Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca na drugim metalima, osim na bakru, lijevanom željezu, nehrđajučem čeliku, aluminiju, mesingu, limu i svijetlim legurama.

Korozivan učinak ima na cinku.

 

SKLADIŠTENJE:

Proizvod čuvajte u prozračnim prostorijama, dalje od izvora topline i zaštićeno od smrzavanja.

Proizvod držite van dohvata djece.

 

PAKIRANJE:

Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca je dostupno u spremnicima od 1 i 10 kg.


Ostali proizvodi

ISPIS DETALJA ZA Rector - sredstvo za uklanjanje kamenca

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite KLIMA
Znak * označava obavezna polja