Kupi ovaj proizvod
SCALEBREAKER FX - Sredstvo za uklanjanje hrđe i kamenca
ISPIS DETALJA ZA SCALEBREAKER FX - Sredstvo za uklanjanje hrđe i kamenca


 

Scalebreaker FX namijenjen je za uklanjanje hrđe i kamenca iz cijevi, radijatora te sistema grijanja i hlađenja. Otapa željezov oksid pri sobnoj temperaturi. Ne pjeni se. Sigurno za korištenje na dijelovima od željeza, čelika, bakra, mesinga i plastike.

 

Upute za upotrebu:

Scalebreaker FX miješa se s vodom u omjeru 10-20:100, ovisno o temperaturi vode. Pri višim temperaturama potreban je manji udio sredstava i obrnuto, pri nižim temperaturama vode potrebna je veća koncentracija sredstva za maksimalnu učinkovitost. Tako pripremljenu otopinu moguće je cirkulirati kroz uređaj pomoću namjenske pumpe za uklanjanje kamenca.

 

Kako se kamenac otapa, stvara se ugljikov dioksid, a proces se može smatrati završenim kada se u otopini više ne stvaraju mjehurići, a otopina je i dalje roze boje.  Ukoliko se naslage nisu u potpunosti uklonile i otopina je promijenila boju u žućkastu, potrebno je ili dodati još Scalebreaker FX ili ponoviti postupak čišćenja. Nakon što je postupak čišćenja gotov, potrebno je dodati sredstvo za neutralizaciju i uređaj dobro isprati vodom.

 

 

Napomena:

S obzirom  da su Scalebreaker kemikalije i proizvodi na bazi kiseline, za vrijeme njihovim rukovanjem potrebno je nositi zaštitnu odjeću, rukavice i naočale. Za vrijeme procesa uklanjanja kamenca/hrđe potrebno je osigurati dobru ventilaciju sustava. Izbjegavati pušenje.


Ostali proizvodi

ISPIS DETALJA ZA SCALEBREAKER FX - Sredstvo za uklanjanje hrđe i kamenca

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite GRIJANJE
Znak * označava obavezna polja