Kupi ovaj proizvod
SCALEBREAKER SR - Kristali za uklanjanje kamenca
ISPIS DETALJA ZA SCALEBREAKER SR - Kristali za uklanjanje kamenca


 

Scalebreaker SR u kontaktu s vodom postaje snažno kiselinsko sredstvo. Sigurno za korištenje na dijelovima od čelika, željeza, bakra, mesinga i plastike. Otapa naslage kamenca do 50% svoje težine.

 

Upute za upotrebu:

Otopiti Scalebreaker SR u vrućoj vodi u koncentraciji 25 do 150g po litri vode.

 

Pri višim temperaturama potreban je manji udio sredstava i obrnuto, pri nižim temperaturama vode potrebna je veća koncentracija sredstva za maksimalnu učinkovitost. Tako pripremljenu otopinu moguće je cirkulirati kroz uređaj pomoću namjenske pumpe za uklanjanje kamenca ili jednostavno ukoliko je riječ o dijelu uređaja, potopiti ga u otopini.

 

Kako se kamenac otapa, stvara se ugljikov dioksid, zbog čega je moguća pojava pjenjenja. U tom slučaju preporuča se primjena proizvoda protiv pjenjenja poput Foam Breaker-a.

 

Proces otapanja kamenca može se smatrati završenim kada se u otopini više ne stvaraju mjehurići, a otopina je i dalje roze boje. Ukoliko se naslage nisu u potpunosti uklonile i otopina je promijenila boju užućkastu, potrebno je dodati ili još Scalebreaker SC ili ponoviti postupak čišćenja.

 

Nakon što je postupak čišćenja gotov, potrebno je dodati sredstvo za neutralizaciju i uređaj dobro isprati vodom.


NAPOMENA:

1. Proizvod je siguran za skladištenje i korištenje.

2. S obzirom da je riječ o kiselinskom sredstvu, prilikom korišenja potrebno je koristiti odgovarajuću zaštitnu odjeću i rukavice.


Ostali proizvodi

ISPIS DETALJA ZA SCALEBREAKER SR - Kristali za uklanjanje kamenca

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Fernox
Rectorseal
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite MILOC
Znak * označava obavezna polja