Fernox - Injector

454

€ 46.12 (347.49 kn)

€ 11.53 (86.87 kn)


€ 57.65(434.36 kn)


Opis proizvoda

Fernox Injektor izrađen je na takav način da smanjuje vrijeme potrebno za primjenu tretmana i za kućne sustave centralnog grijanja koji su zabrtvljeni i za one koji imaju otvorene ventile. 

 

Kod zabrtvljenih sustava uporaba Injektora omogućava  brzu i jednostavnu metodu tretmana, koji prethodno nisu bili dostupni. Kod sustava s otvorenim ventilima, glavna prednost uporabe injekotra je izbjegavanje neprekidnog pristupa dovodu i ekspanzijskoj posudi.


KARAKTERISTIKE:


  • Allows fast introduction of all Fernox treatments
  • Specially designed nozzle fits most radiator air vents
  • Tough construction for a long life
  • Fitted pressure relief valve
  • 5 litre reservoir capacity
  • Translucent reservoir - to monitor progress
  • Easily filled and rinsed out

 

 

 

 

 

 

PODRUČJA PRIMJENE:

Tretman bi se trebao izvoditi kada je sustav grijanja isključen, tj. kada je hladan i kada nema cirkulacije. Kako bi se tretirao cijeli sustav, neophodno je dozirati samo jedan radijator.


Sustave s otvorenim ventilima najbolje je tretirati tako da se unese sredstvo u radijator na gornjem katu, kako bi se umanjio suprotan glavni statički tlak. Posebno se treba paziti da  kada sustav grijanja dostigne normalnu radnu temperaturu  bude dovoljno kapaciteta u posudi za prihvaćanje dodatnog tretmana bez uzrokovanja preplavljivanja. Preporučuje se da se doda mala količina Protectora u naglavni spremnik/posudu, kako bi se osiguralo dovoljno biocidne zaštite od bakterijskog zagađenja, taloga itd. u spremniku/posudi.


Kod zabrtvljenih sustava mora se tretirati u uvjetima kada sustav nije pod pritiskom, te ako je napunjen, treba se prvo iscijediti ona količina tekućine koja se misli ubrizgati u sustav. Uvijek prvo pažljivo pročitajte upute koje se dostavljaju zajedno sa sredstvom/aditivom, koje slijede.


UPUTE ZA UPOTREBU:


KORAK 1.

Prvo izolirajte odabrani radijator iz sustava tako da u potpunosti zatvorite ventile, i onaj s kotačićem i onaj s vijkom. Važno je zabilježiti broj okretaja koji su potrebni da bi se zatvorio ventil s vijkom, jer će nakon doziranja biti potrebno opet otvoriti ventil na njegovu prijašnju postavku, kako bi se održalo pravilno hidrauličko balansiranje sustava.KORAK 2.

Nakon što izolirate radijator, stavite odgovarajuću krpu oko ventila kako bi se pokupila preostala voda. Polako izvadite klin pomoću ključa. Može doći do manjeg gubitka vode iz ventila u početku, no međutim, ako voda nastavi teći, provjerite jesu li obadva ventila radijatora čvrsto zatvorena. Koristite drugi radijator, ako ventili nisu u redu.KORAK 3.

Umetnite mlaznicu injektora u otvor za zrak tako da zavrćete u smjeru kazaljki na satu uz uporabu ujednačenog tlaka. Ako mlaznica ne ulazi u kućište otvora za zrak, možete odrezati dio mlaznice sve dok ne dobijete pravilan promjer. Vodite računa da mlaznica mora biti čvrsto umetnuta u otvor.KORAK 4.

Skinite spoj pumpe tako da okrećete ručku suprotno od smjera kazaljke na satu kada je ona u potpunosti u donjem položaju. Napunite spremnik injektora odgovarajućom Fernox kemikalijom i ponovno vratite spoj pumpe i čvrsto ga pritegnite. NE punite iznad ruba spremnika. Pomoću nekoliko taktova pumpe dobit ćete odgovarajući tlak u spremniku. Otvorite samo JEDAN ventil na radijatoru. Kada vidite da tekućina protječe od spremnika uzduž cijevi, napravite još nekoliko taktova pumpe, prema potrebi, sve dok sva tekućina ne bude ubrizgana.KORAK 5.

U potpunosti zatvorite ventil radijatora koji ste otvorili prema postupku 4. U ovoj fazi, ako želite, možete ponovno napuniti spremnik s još aditiva za ubrizgavanje (prema postupku 4 gore).KORAK 6.

Kada se ubrizga konačna količina kemikalije, ponovite postupak prema 5. gore, a zatim odvrnite mlaznicu injektora iz radijatora, koristeći krpu za upijanje vode koja još može istjecati. Vratite klin u ventil radijatora i čvrsto ga pritegnite.KORAK 7.

Otvorite ventil radijatora koji ima vijak uz prethodno utvrđeni broj okretaja i u potpunosti otvorite preostali ventil. Uključite da radi sustav grijanja na oko 15 minuta kako bi tretman protekao kroz cijeli sustav. Ispustite zrak iz radijatora na normalan način.KORAK 8.

Operite Fernox Injektor temeljito toplom vodom. Sada je spreman za ponovnu uporabu.

NAPOMENA:

Application and Dosage

Treatment should be carried out when the heating system is off, i.e. cold and non-circulating. In order to treat a complete system, it is necessary to dose only one radiator.
Open vented systems are best treated by injecting into an upper floor radiator to minimise the opposing static head pressure. Care should be taken to ensure that when the heating system has reached normal operating temperature there is sufficient capacity in the header tank to accept the additional treatment without causing overflowing. It is recommended that a small quantity of Protector is added to the header tank after dosing, to provide sufficient biocide protection against bacterial contamination, slimes etc., in the tank.
Sealed systems must be treated in an unpressurised condition, and if filled, provision must first be made by draining off an amount equivalent to the volume which is to be injected. Always read the instructions supplied with the additive carefully before proceeding.
See overleaf for instructions for use.

PrijavaRegistracija

VAŠA KOŠARICA

Artikla u košarici: 0

Ukupno: €0
(0.00 kn)

ANKETA

Ispunite našu anketu i pomozite nam da našu stranicu učinimo još kvalitetnijom!
Degenia Velebitica
Rectorseal
Održavanje grijanja
Čišćenje i održavanje toplovodnih sistema centralnog grijanja
Zaštita sistema do kamenca, korozije i smrzavanja
Čišćenje sistema centralnog grijanja do kamenca, korozije i taloga
Detekcija i brtvljenje manjih mjesta curenja
Smanjenje buke u sistemima
Uklanjanje kamenca
Sredstva za tretman ulja za loženje i održavanje spremnika goriva
Sredstva za uklanjanje čađi i čišćenje plamenika
Tretman komercijalnih sistema grijanja i hlađenja
Čišćenje sistema grijanja
Zaštita sistema grijanja
Tretman parnih sistema grijanja
Dezinfekcija kotlovske i potrošne vode
Sredstva za dezinfekciju vode sustava grijanja i hlađenja
Sredstva za dezinfekciju potrošne i pitke vode
Oprema i pribor
Pribor
Oprema
Dimna strana sistema grijanja
Čišćenje čađi
Tretman ulja za loženje
Čišćenje naslaga
Čišćenje uljnih plamenika
Filteri za zaštitu sistema grijanja i hlađenja
Filteri za uklanjenje magnetne i ne-magnetne prljavštine
Kućni sistemi grijanja i hlađenja
Srednje veliki komercijalni sistemi
Filteri za uklanjenje magnetne prljavštine
Veliki komercijalni i industrijski sistemi
Oprema i pribor
Pribor uz pumpe
Pumpe za čišćenje kamenca
Pumpe za strojno ispiranje - Power Flushing
Vodena strana sistema grijanja
Čišćenje i ispiranje radijatora i instalacija
Biocidna sredstva za čišćenje mikrobiološke kontaminacije i zaštitu sistema
Kiselinska sredstva za čišćenje instalacija
Neutralna bezkiselinska sredstva za čišćenje novih i starih instalacija
Sredstva za neutralizaciju kiselina
Čišćenje kamenca s izmjenjivača topline
Uklanjanje kamenca
Sredstva protiv pjenjenja
Neutralizacija kiselina
Ostali proizvodi za tretman sistema grijanja
Brtvljenje malih mjesta propuštanja
Smanjenje buke u sistemu
Zaštita od korozije i kamenca
Zaštita od smrzavanja
Degenia Velebitica
Standard Degenia Velebitica dio je cjelovitog projekta “Zdravlje ljudi i higijena klima uređaja” čiji je cilj poboljšanje kvalitete zraka kao i stvaranje osjećaja ugode i sigurnosti osobama koje borave u klimatiziranim prostorima.

Kontaktirajte nas
*IME I PREZIME
*EMAIL ADRESA
PORUKA / UPIT
*Ovdje upišite KLIMA
Znak * označava obavezna polja