Objavljeno: 23. 07. 2012 - 2:22
Prezentacija čišćenja u Karlovcu

Održana prezentacija čišćenja instalacije centralnog grijanja u Karlovcu

             Prezentacija čišćenja sistema centralnog grijanja pumpom za ispiranje – Fernox Powerflow MKII – održana je 18.07.2012. u Karlovcu. Prezentaciju smo organizirali u suradnji s gospodinom Damirom Špoler, vlasnikom tvrtke Eldam.

            Koristili smo proizvode za čišćenje i zaštitu sistema centralnog grijanja – Fernox F3 Cleaner i Fernox F1 Protector kojima smo uspješno tretirali sistem.        

            Instalacija stara 10 godina se sastojala od 11 radijatora, a prije 4 godine je na instalaciju postavljen novi Vaillant uređaj. Čišćenje nije obavljeno prije zamjene uređaja. Voda koju smo ispustili iz sistema bila je naizgled mutna, a na magnetskom filtru je bila izdvojena velika količina magnetita.

            Nakon čišćenja sredstvom Fernox Cleaner F3 i temeljitog ispiranja, TDS metrom testirali smo vrijednosti vode iz instalacije i vrijednosti čiste sanitarne vode. Nakon što smo očitali razlike manje od 10%, u sistem smo stavili sredstvo za zaštitu – Fernox Protector F1 i time zaštitili sistem od nastanka kamenca i korozije i povećali učinkovitost grijanja.

 
 
  Novosti - Sve